Sposób przygotowania:
egzotyczne ciacho z owocami
biszkopt: Oddzielić jajka od białek. Następnie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich cukier. Dodać pojedynczo żółtka . Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ubijać, by składniki się połączyły. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto na biszkopt. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać np. z kremem i owocami. Owoce obieramy, kroimy w ćwiartki, a ćwiartki dzielimy jeszcze na 3 części. Jabłka i gruszki podsmażamy na margarynie około 15 minut. Następnie układamy owoce na biszkopcie, Z cukru pudru i wody gotujemy syrop i gdy będzie już gęsty zalewamy nim owoce i wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.