Sposób przygotowania:
Egzotyczny kurczak z dynią i makaronemMakaron:
Makaron należy ugotować al dente - w osolonej wodzie.
Przygotowanie pozostałych składników:
Obraną dynię pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Mięso umyć, osuszyć, a następnie pokroić w kostkę.
Kurczaka natrzeć przyprawami.
Danie:
Kurczaka umieścić na patelni z rozgrzanym olejem i przesmażyć (aby się zarumienił).
Dodać posiekaną cebulę, a po 2-3 minutach - dynię.
Całość wymieszać, podsmażyć 2 minuty i połączyć z mleczkiem kokosowym (ew. śmietanką) oraz posiekaną natką selera (ew. pietruszki).
Potrawę przykryć i dusić do miękkości (około 20 minut).
Na końcu wmieszać makaron.
Danie wymieszać, doprawić do smaku i od razu podawać.
(U mnie w skórce dyniowej.)
Każdą porcję dodatkowo posypać żółtym serem.
SylaUla
Marika-