Sposób przygotowania:
Eklerki z bitą śmietaną
Wodę zagotować z masłem i solą, zestawić z ognia, wsypać mąkę. Podgrzewać i ucierać, aż powstanie gładka masa, odstająca od ścianek naczynia.
Ciasto wystudzić. Wbijać do niego jajka i ucierać na lśniącą masę.
Ciastem napełnić szprycę.
Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać podłużne ciastka.
Piec ok. 20 minut w 180 stop. C.
Wystudzić, każde ciastko przekroić wzdłuż na połowę.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i likierem.
Przełożyć nią eklery.
Wierzch ciastek posypać cukrem pudrem.
Ciasto wystudzić. Wbijać do niego jajka i ucierać na lśniącą masę.
Ciastem napełnić szprycę.
Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać podłużne ciastka.
Piec ok. 20 minut w 180 stop. C.
Wystudzić, każde ciastko przekroić wzdłuż na połowę.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i likierem.
Przełożyć nią eklery.
Wierzch ciastek posypać cukrem pudrem.