Sposób przygotowania:
Ekspresowa papryka na zimę
Paprykę oczyściłam ,umyłam i pokroiłam w paski. Do garnka wlałam 3,5 litra wody.. Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Wsypałam przyprawy, włożyłam czosnek i koper.
Zagotowałam i gotowałam 10 min, następnie włożyłam paprykę.Gotowałam 25 minut. )Nakładałam paprykę i przyprawy do wyparzonych słoiczków (500ml),
Zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.
Zagotowałam i gotowałam 10 min, następnie włożyłam paprykę.Gotowałam 25 minut. )Nakładałam paprykę i przyprawy do wyparzonych słoiczków (500ml),
Zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.