Sposób przygotowania:
Mule marynowane z makaronem
Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie al dente, odlać wodę i zahartować zimną wodą. Pozostawić na durszlaku aby ociekł. W rondelku rozpuścić masło klarowane i zeszklić pokrojoną cebulę. Dolać wina białego wytrawnego, wsypać natkę pietruszki włożyć mule marynowane z puszki lub ze słoika, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Dusić wszystko razem do 6 minut. Podawać z makaronem rurki lub innym z dodatkiem, u mnie cukinii ugotowanej na parze.
Dusić wszystko razem do 6 minut. Podawać z makaronem rurki lub innym z dodatkiem, u mnie cukinii ugotowanej na parze.
![Mule marynowane z makaronem Mule marynowane z makaronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mule-marynowane-z-makaronem-492701.jpg)
![Mule marynowane z makaronem Mule marynowane z makaronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mule-marynowane-z-makaronem-492702.jpg)