jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Mule marynowane z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mule marynowane, duszone z cebulką i natką pietruszki na białym winie. Podane z makaronem wyszło super danie na obiad.

Mule marynowane z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mule marynowane z makaronem

 

  • makaron rurki 150 g
  • mule 300 g
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • cebula średnia1 szt.
  • wino białe wytrawne około 100 ml
  • woda 1,5 litra
  • masło klarowane 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Mule marynowane z makaronem
Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie al dente, odlać wodę i zahartować zimną wodą. Pozostawić na durszlaku aby ociekł. W rondelku rozpuścić masło klarowane i zeszklić pokrojoną cebulę. Dolać wina białego wytrawnego, wsypać natkę pietruszki włożyć mule marynowane z puszki lub ze słoika, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

Dusić wszystko razem do 6 minut. Podawać z makaronem rurki lub innym z dodatkiem, u mnie cukinii ugotowanej na parze.
Mule marynowane  z makaronem
Wodę zagotowwać i posolić, wrzucić na wrzątek marakon
Mule marynowane  z makaronem
Gotować al dente i przelać zimną wodą na durszlaku, dodać do duszonych muli na patelnię

Tagi:

dania mule