Sposób przygotowania:
Ciasteczka jajeczka z kremem cytrynowymEtap 1
Ze składników podanych na ciasto zarobić gładkie ciasto.
Etap 2
Uformować z ciasta kule zawinąć w folię i schłodzić przez minimum godzinę.
Etap 3
Skórka z cytryny powinna być z ekologicznej, niewoskowanej.
Pokroić ją drobno a następnie dodać cukier i zmiksować z nim, dodać sok z cytryny, jajka, żółtka i make kukurydzianą i gotować ciągle mieszając przez 10 minut.
Następnie dodać masło i pogotować przez ok. 2 minuty mieszając. Krem ochłodzić.
Etap 4
Ciasto wałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać jajeczka, w jednej części wyciąć kształt żółtka lub kurczaczka. Piec w 200 stopniach przez ok. 10 minut.
Etap 5
Ciastka po ochłodzeniu przekładać kremem cytrynowym. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SylaUla
renatka1