Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1144]

Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 290
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna propozycja na szybki i smaczny obiad, kiedy dopada nas brak czasu, albo możliwości na zakupy.

Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem

Składniki:

Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem

 

  • 1 słoik leczo paprykowego (około 680 gram)

Dodatkowo:

  • 50g kabanosów
  • 6-7 kiełbasek cielęcych
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka tymianku (płaska; opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem
Kiełbaski oraz kabanosy pokroić na mniejsze kawałki, a cebulę drobno posiekać. Całość podsmażyć (w głębokiej patelni lub garnuszku) na odrobinie oleju. Następnie należy dodać leczo i tymianek.

Wszystko razem wymieszać i przykryć. Potrawę dusić przez kilkanaście minut i w razie potrzeby doprawić za pomocą soli oraz pieprzu.

Podawać ze świeżym pieczywem, bądź dodatkami wg gustu.