SUPERPRZEPIS

Dyniowe leczo z boczniakami

  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Dyniowe leczo z boczniakami

Leczo które pachnie malizną. Dynia z cukinią w duecie, do tego kolejny duet pieczarek i boczniaków. Leczo stworzone z duetów. Dodałam do niego aromatyczne kabanosy. Można dodać boczek, kiełbaskę co kto lubi i ma.

Składniki:

Dyniowe leczo z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe leczo z boczniakami

ETAP 1:

Dyniowe leczo z boczniakami
cebula biała pokrojona w kostkę i rpzesmażona

Cebule obieram i drobno kroję, przesmażam z czosnkiem na oleju. Pomidory sparzam i obieram, następnie kroję.

ETAP 2:

Dyniowe leczo z boczniakami
do cebuli dodana pokrojona dynia w kostkę i cukinia

Dodaję do cebuli i przesmażam. Dynię obieram i kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dodaję do pomidorów i smażę aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające się.

ETAP 3:

Dyniowe leczo z boczniakami
pieczarki i boczniaki pokrojone przesmażone razem

Boczniaki i pieczarki kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do leczo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam chwilę. Dodaje do lecza, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuje bazylią.