jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niedrogie,zdrowe i smaczne kruche ciasteczka w kształcie serduszek.

Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.
Otręby owsiane zalewamy letnim mlekiem. Odstawiamy na 5 minut. Łączymy cukier trzcinowy, płatki owsiane, mielone orzechy. Dodajemy suche składniki do  otrębów razem z jajem, olejem i schłodzonym (stopionym wcześniej ) masłem. Mieszamy wszystko energicznie. Nakładamy masę małą łyżeczką   na blaszkę w formie serduszek (lub innym) i piecz je na rumiano przez około 15 minut w temp. 180 st. C (z termoobiegiem). Cukier puder ucieramy z sokiem. Przed podaniem lukrujemy serduszka przygotowanym wcześniej lukrem owocowym.
Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.
Masę na ciastka mieszamy energicznie i od razu układamy na blaszce.
Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.
Masę owsiano-orzechową układamy na wysmarowanej blaszce za pomocą łyżeczki formując serduszka.
Ekspresowe serduszka owsiano-orzechowe.
Serduszka owsiano orzechowe w owocowej różowej polewie skuszą niejednego Walentego.