agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Książka Kucharska: Idealny barszcz czerwony

Ekspresowy barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

awaryjny ekspresowy obiad , który zrobimy w pół godzinki:)

Ekspresowy barszcz czerwony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ekspresowy barszcz czerwony

 

  • buraczki suszone 100 g
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1/2 szt
  • ziemniaki 4 duże
  • cytryna 1/2 szt
  • kostka rosołowa 1 szt
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ekspresowy barszcz czerwony
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Ponownie obmyć, zalać wodą, posolić i podgotować. Ok 10 minut od momentu gotowania się wody. Następnie w innym garnku gotujemy 2 litry wody , dodajemy kostkę rosołową oraz buraczki suszone. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodajemy do zupy. Podgotowane ziemniaki odcedzamy i również przekładamy do zupy. Całość gotujemy kolejne 10 minut , doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny. Smacznego:)
Ekspresowy barszcz czerwony
połączyć wszystkie warzywa i jeszcze chilę gotować doprawić do smaku sola pieprzem i sokiem z cytryny