
Ta książka kucharska powstała z myślą o wszystkich, którzy chcą swój barszczyk na Wigilię zrobić samodzielnie, od podstaw. Znajdziecie w niej przepisy na zakwas, kiszone buraczki i sam barszcz w kilku wersjach.
Obok nich książka zawiera przepisy na dodatki do barszczu - uszka, paszteciki i krokiety, mniej lub bardziej typowe.
Tradycyjny smakołyk
Czerwony barszczyk, kiszony w domowym zaciszu to produkt tani i prosty w przygotowaniu! Składa się z łatwo dostępnych buraków i zakwasu chlebowego, który nadaje mu charakterystyczny, kwaskowy smak.
Popularny barszcz czerwony to także znakomite źródło witaminy C, a dzięki burakom także żelaza, kwasu foliowego, potasu, miedzi, cynku, ale też rzadko spotykanego w warzywach- rubidu i cezu!
Barszczyk czerwony to tradycyjna potrawa wigilijna, ale śmiało serwować ją można na codzienny obiad lub rodzinną uroczystość. Wystarczy poeksperymentować z dodatkami i nowe doznania smakowe gwarantowane!
Nie masz sprawdzonego przepisu na ten znanym wszystkim smakołyk? Zainspiruj się recepturami zawartymi w tej książce kucharskiej. Czekamy na efekty Waszych starań!
Więcej przepisów na uszka znajdziecie tutaj - przepisy na uszka na Wigilię i nie tylko >>>
Ciekawym dodatkiem do barszczyku jest też kulebiak - w tej książce zgromadziliśmy przepisy na kulebiak idealny >>>
A w tej (barszczem można popijać przecież też potrawy mięsne) - na paszteciki w różnych odsłonach >>>
Polecamy też film video, na którym Karol Okrasa ze swoim zespołem mierzy się z tematem barszczu z uszkami.