monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Ekstra czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierwszy raz robiłam biszkopt z tartą czekoladą i wyszedł świetnie

Ekstra czekoladowe

Składniki:

Ekstra czekoladowe

 

  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mączki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • gorzka czekolada
  • Masa ;
  • pół litra 30% śmietanki
  • masa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ekstra czekoladowe
Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy mączkę,mąkę,proszek i potartą na grubych oczkach czekolade.(robiłam pierwszy raz wychodzi świetnie czekolada nie topi się ciasto wygląda jakby było z makem).Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą wlewamy masę.Pieczemy 20 min w 180"C.Masa ubijamy śmietankę dodajemy mase .Przekładamy nią wystudzony biszkopt można posypać rodzynkami ,lub migdałami