klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Fajitas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Najlepiej podawać ze śmietaną 36% i sosem z awokado.

Fajitas

Składniki:

Fajitas

 

  • Porcja na 3-4 osoby.
  • 1. pierś z kurczaka (podwójna) może być wołowina lub wieprzowina.
  • 2. 2 papryki czerwone
  • 3. 1 papryka zielona
  • 4. 4 duże cebule

 

Sposób przygotowania:

Fajitas
Piersi pokroić w paski , zalać w głębokim półmisku oliwą przyprawić wegetą , papryką słodką i ostrą a następnie wymieszać i odstawić na 5-10 godzin do lodówki.Paprykę i cebulę pokroić w paski (paprykę w około 7-9 mm., cebulę w półksiężyce ). Mięso z zalewą podsmażyć, następnie dodać cebulę wraz z papryką i smażyć aż troszkę zmiękną. Doprawić wedle uznania wegetą i papryką . Serwować na rozgrzanej patelni.Podawać z podgrzanymi tortillami pszennymi.