Sposób przygotowania:
Fake chines z bialym pieprzem
Na zdjeciu widac mieszanke chinska.Ale czesto lubie sama mixowac warzywa.Czasem dodaje to co mam w zamrazalce badz kupuje po drobince swiezych.Wstawiamy wode na ryz z sola i curry jesli mamy kurkume.I gotujemy ryz na miekko.Wpiew wrzucam warzywa na wok i drobine oleju niech sie poddpieka i dusza jesli sa swieze idzie sprawniej (wszystko oczywiscie musi byc drobne zeby szybko sie zrobilo)Kiedy warzywa sa juz tak 50/50 dodaje mieso w sosie ktory mamy po warzywach smazymy te mieso doprawiajac mocno bialym pieprzem dolewamy soje normlana i slodka.dosypujemy papryki.Zamykamy niech sie troche zdusi.mieszajac miedzy czasie zeby nie spalilo sie .Ja posypuje czasem tez czosnek ale zadko.Sos ktory mamy w woku zageszczamy woda z maka kukurydziana.Tak gotujemy moze z 3 min caly czas mieszajac.Ryz ugotowany podsmazamy z groszkiem ja uwielbiam go wiec jesli nie ma go w mieszance wrzucam do ryzu.wszytsko smaze dosc mocno bo domownicy lubia jak sobie chrupie.Dla innym jest za drentwy mozna dolac takze soi naturalnej.Trzymamy go na patelni od upodoban pupili domowych.Podajemy z miesem i warzywami .Posilek jest bardzo syty wiec wystarczy mala porcja ;)