agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Fantazyjny biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fantazja smaku biszkoptowa, pyszna i delikatna w smaku

Fantazyjny biszkopt

Składniki:

Fantazyjny biszkopt

 

  • mąka tortowa 3 szklanki
  • jajka 10 szt
  • cukier kryształ 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • masa truskawkowa 1 opak
  • śmietanka 30% kremowa 3 szt
  • śmietanfix 1 opak
  • liście i róże z masy cukrowej 2 opak

Sposób przygotowania:

Fantazyjny biszkopt
Przygotować wszystkie składniki na biszkopt. Jajka sparzyć wrzątkiem. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Sparzone jajka zmiksować z dodatkiem cukru kryształu na jednolitą masę, dodać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto biszkoptowe przełożyć do formy do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze około 50 minut w temperaturze około 180 -190 stopni C. Uchylić piekarnik i stopniowo ostudzić ciasto biszkoptowe, po czym wyjąć ciasto i przekroić na dwie równe części. Wykonać masę według przepisu podanego na opakowaniu i ubitą masę wyłożyć na pierwszy biszkopt, na wierzch wyłożyć drugi biszkopt. Śmietankę schłodzić i ubić ze śmietanfixem na sztywną i puszystą masę i wyłożyć ją na wierzch tortu i równomiernie rozprowadzić ją na torcie. Udekorować tort według uznania, można wyłożyć gotowe róże i liście z masy cukrowej. Można dekorować owocami.