Sposób przygotowania:
Fantazyjny biszkopt
Przygotować wszystkie składniki na biszkopt. Jajka sparzyć wrzątkiem. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Sparzone jajka zmiksować z dodatkiem cukru kryształu na jednolitą masę, dodać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto biszkoptowe przełożyć do formy do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze około 50 minut w temperaturze około 180 -190 stopni C. Uchylić piekarnik i stopniowo ostudzić ciasto biszkoptowe, po czym wyjąć ciasto i przekroić na dwie równe części. Wykonać masę według przepisu podanego na opakowaniu i ubitą masę wyłożyć na pierwszy biszkopt, na wierzch wyłożyć drugi biszkopt. Śmietankę schłodzić i ubić ze śmietanfixem na sztywną i puszystą masę i wyłożyć ją na wierzch tortu i równomiernie rozprowadzić ją na torcie. Udekorować tort według uznania, można wyłożyć gotowe róże i liście z masy cukrowej. Można dekorować owocami.