Sposób przygotowania:
Farbowane serduszkaETAP 1:
Masło ubić z cukrem na krem w trakcie dodać szczyptę soli, aromat pomarańczowy i jajko.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do kremu maślanego, zagnieść ciasto, podzielić na pół, następnie do jednej części ciasta dodać barwnik spożywczy.
Z ciasta uformować małe kuleczki i poukładać je na przemian kolorami
ETAP 2:
delikatnie połączyć kulki ze sobą zawinąć w folię i schłodzić godzinę w lodówce. Stolnicę bardzo delikatnie podsypać mąką i cienko rozwałkować schłodzone ciasto, foremka wyciąć serca
ETAP 3:
ułożyć je na wyłożonej papierem blaszce. Przed pieczeniem blaszki z ciastkami wstawić do lodówki na 15 minut i po schłodzeniu piec w 180 st około 12-15 minut.
Resztki ciasta delikatnie ze sobą łączyć, ale tak, aby za bardzo nie zagnieść ciasta i nie połączyć w jeden kolor.
SylaUla