Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniamiWykonanie:
Do misy wsypujemy mąkę,dodajemy cukier,żółtka,posiekane drobno masło, śmietanę i proszek do pieczenia.
Zagniatamy szybko składniki i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Formę większą do pieczenia mięsa wykładamy papierem do pieczenia i wyjmujemy ciasto z lodówki i do formy.
Palcami rozprowadzamy na dnie tylko boki omijamy. Ciasto podpiekamy w piekarniku 20 minut w 170 stopniach.
Twaróg mielimy dwukrotnie dodajemy do niego ubite jaja z cukrem,rozpuszczone masło.
Mieszamy, w mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do sera. Przekładamy na podpieczony spód.
Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy je w półksiężyce i układamy na twarożku.
Wkładamy do pieca na dolny poziom piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez półtorej godziny. Sernik wyszedł doskonały.