Sposób przygotowania:
Walentynkowe ciasteczka
1. Najpierw margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia daję do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Następnie do tego wbijam jajko i zagniatam ciasto.
4. Z kolei zagniecione ciasto dzielę na dwie równe części. W jedną wgniatam czerwony barwnik, a drugą pozostawiam jasną.
5. Ciasto wałkuję, szklanką wycinam cieniutkie ciasteczka. Następnie w nich foremką w kształcie serduszka wycinam środki. W miejsce wycięcia wkładam serduszko przeciwnego koloru.
6. Układam ciasteczka na blaszce i piekę przez około 15 minut w 180 stopniach. 7. Smacznego.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Następnie do tego wbijam jajko i zagniatam ciasto.
4. Z kolei zagniecione ciasto dzielę na dwie równe części. W jedną wgniatam czerwony barwnik, a drugą pozostawiam jasną.
5. Ciasto wałkuję, szklanką wycinam cieniutkie ciasteczka. Następnie w nich foremką w kształcie serduszka wycinam środki. W miejsce wycięcia wkładam serduszko przeciwnego koloru.
6. Układam ciasteczka na blaszce i piekę przez około 15 minut w 180 stopniach. 7. Smacznego.
halina
Elisa
Dziękuję bardzo :)