VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Farfalle z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny i szybki pomysł na obiad. Pamiętam to proste danie z dzieciństwa, zawsze mama nam je przygotowywała.

Farfalle z jajkiem

Składniki:

Farfalle z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z jajkiem
Do garna wlać wodę, delikatnie osolić. Gdy zacznie się gotować wrzucić makaron. Ugotować al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić makaron i podsmażyć. Rozbić cztery jajka, bezpośrednio na makaron. Dokładnie wymieszać i czekać kiedy jajka się zetną. Przyprawić solą i pieprzem. Najlepiej smakuje podany na gorąco.