Sposób przygotowania:
Farfalle z klopsikami
Mięso zmielić z cebulą.
Dodać wodę, bułkę tartą, jajka oraz wszystkie przyprawy oprócz ziarenek smaku.
Wyrobić gładką masę i robić z niej małe kuleczki.
Wodę zagotować z ziarenkami smaku, włożyć do niej klopsiki i gotować je na niewielkim ogniu przez około 5 minut.
Następnie w garnku rozgrzać olej, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek i podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Dodać zmiksowane pomidory oraz przecier i wszystkie przyprawy i dusić około 10 minut uważając aby się nie przypaliło.
Całość zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Przelać zimną woda, odcedzić i podawać z klopsikami w sosie.
Dodać wodę, bułkę tartą, jajka oraz wszystkie przyprawy oprócz ziarenek smaku.
Wyrobić gładką masę i robić z niej małe kuleczki.
Wodę zagotować z ziarenkami smaku, włożyć do niej klopsiki i gotować je na niewielkim ogniu przez około 5 minut.
Następnie w garnku rozgrzać olej, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek i podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Dodać zmiksowane pomidory oraz przecier i wszystkie przyprawy i dusić około 10 minut uważając aby się nie przypaliło.
Całość zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Przelać zimną woda, odcedzić i podawać z klopsikami w sosie.