Monika i Magda

Monika i Magda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Farfalle z klopsami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warte spróbowania, bardzo smaczne

Farfalle z klopsami

Składniki:

Farfalle z klopsami

 

  • pół opakowania makaronu farfalle
  • Sos:
  • przecier pomidorowy
  • ulubione przyprawy
  • Klopsy:
  • 500g mięsa mielonego np indyczego
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki parmezanu
  • 1 lyżka suszonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Farfalle z klopsami
Zagotowujemy wode , wrzucamy makaron i gotujemy makaron al-dente.Z mięsa mielonego,jajka, bułki tartej, parmezanu, suszonej pietruszki dokładnie wyrobić mięso na klopsiki. Przyprawic przyprawami do smaku i ponownie wymieszać.Uformowane pulpeciki usmazyć.Przecier pomidorowy dopraw ulubionymi przyprawami, np bazylią, oregano i wrzuć klopsy.Gotuj na małym ogniu przez ok 15min.