Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Farfalle z krewetkami i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na szybki, smaczny makaron krewetkami.

Farfalle z krewetkami i marchewką

Składniki:

Farfalle z krewetkami i marchewką

 

  • 150g krewetek mrożonych
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • mała cebula
  • duża marchew
  • 300g makaronu tagliatelle

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z krewetkami i marchewką
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Marchew obrać i pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na rozgrzanej patelni, po kilku minutach dodać krewetki. Czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w drobną kosteczkę dodać do podsmażonej marchewki i krewetek, dolać odrobinę wody z gotowania makaronu, smażyć kilka minut. Dodać odcedzony makaron, całość wymieszać.