Sposób przygotowania:
Farfalle z kurczakiem i brokułami
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy na kawałki i przesmażamy na oleju.
Śmietanę podgrzewamy, dodajemy starty czosnek. Filety kroimy w kostkę, smażymy na oleju, doprawiając solą, pieprzem i curry. Gdy mięso jest usmażone, dodajemy pieczarki i śmietanę z czosnkiem.
Chwilę gotujemy. Dodajemy ugotowany makaron i brokuł, mieszamy.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem.
Śmietanę podgrzewamy, dodajemy starty czosnek. Filety kroimy w kostkę, smażymy na oleju, doprawiając solą, pieprzem i curry. Gdy mięso jest usmażone, dodajemy pieczarki i śmietanę z czosnkiem.
Chwilę gotujemy. Dodajemy ugotowany makaron i brokuł, mieszamy.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem.
Magdalena88