Sposób przygotowania:
Farfalle z sosem pomidorowymETAP 1:
Makaron farfalle gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
ETAP 2:
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
ETAP 3:
cebulę obieramy i drobno siekamy.
ETAP 4:
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i razem podsmażamy do momentu, aż warzywa zaczną robić się miękkie.
ETAP 5:
Dodajemy ugotowane pieczarki, mieszamy.
ETAP 6:
Następnie dodajemy pokrojone w plasterki kabanosy. Podsmażamy mieszając ok. 10-15 minut.
ETAP 7:
Na koniec dodajemy, ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.