Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Farfalle z ośmiornicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Makaron farfalle z oliwą aromatyzowaną czosnkiem i ziołami, oraz ośmiornicą i pomidorkami koktajlowymi .

Farfalle z ośmiornicą

Składniki:

Farfalle z ośmiornicą

 

  • 200g makaronu Farfalle
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • macki z jednej ośmiornicy
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka siekanego fenkułu
  • natka pietruszki
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Farfalle z ośmiornicą
Makaron farfalle ugotuj al dente, na patelnię wlej sporą porcję oliwy, na lekko rozgrzany tłuszcz wrzuć łyżkę siekanego fenkułu oraz pokrojony w plasterki czosnek (nie rumień ich tylko zeszklij). Po kilku minutach dodaj blanszowane i pokrojone mięso z ośmiornicy, na koniec smażenia dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i siekane zioła. Ciepły sos połącz z gorącym makaronem. 

Tagi:

makaron