Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Farsz litewski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi można zapiec w piekarniku.

Farsz litewski

Składniki:

Farsz litewski

 

  • 20 dag wędzonego boczku
  • 5 dag słoniny
  • 20 dag twarogu
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • kminek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Farsz litewski
Słoninę i boczek drobniutko pokroić i stopić . Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na tłuszczu. Ser biały przepuścić przez maszynkę i utrzeć z żółtkami. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Doprawić solą i pieprzem oraz mielonym kminkiem (jeżeli kto lubi kminek). Wszystkie składniki połączyć razem, dobrze wymieszać. Farszem nadziewać pierogi, ugotować, polewać stopionym boczkiem.

Tagi:

jajko jajka