Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farsz z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Farsz z kiszonej kapusty jest bardzo łatwy do przygotowania

Farsz z kiszonej kapusty

Składniki:

Farsz z kiszonej kapusty

 

  • 40 dag kiszonej kapusty z marchewką,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Farsz z kiszonej kapusty
Kapustę zalać gorącą wodą, gotować około 10-15 minut. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Ugotowaną kapustę wyjąć z wody, odcisnąć i drobno poszatkować. Następnie połączyć ze smażoną cebulą, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem podsmażyć. Do farszu z kapusty można dodać posiekane suszone grzyby, kminek lub usmażony wędzony boczek. Farszem nadziewać pierogi lub krokiety.

Tagi:

kapusta