Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Farsz z mielonym do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie to jest bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

 Farsz z mielonym do pierogów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz z mielonym do pierogów

 

  • 1 mięso mielone
  • 2 białe cebule
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • gałka muszkatowa do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Farsz z mielonym do pierogów
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim drobno posiekaną białą cebulę. Gdy będzie już lekko miękka dodajemy do niej mięso mielone. Smażymy. Gdy mięso mielone będzie już prawie gotowe zaczynamy przyprawiać farsz solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę, a następnie odstawiamy do ostudzenia. Gdy farsz będzie już ostudzony wbijamy do niego jajko, aby składniki jeszcze lepiej się scaliły. Tak przygotowany farsz układamy na cieście do pierogów (około 1 łyżeczki). Sklejamy i gotujemy pierogi. Jemy same lub z okrasą z cebuli lub boczku.
 Farsz z mielonym do pierogów
Cebulę drobno posiekaną podsmażamy na oleju
 Farsz z mielonym do pierogów
Do cebuli dokładamy mięso mielone i smażymy
 Farsz z mielonym do pierogów
Farsz doprawiamy solą, pieprzem, gałką i majerankiem
 Farsz z mielonym do pierogów
Do ostudzonego farszu wbijamy jajko, aby scalić składniki