oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój farsz z pierogów ruskich jako kotlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe kotleciki jak zostanie wam farsz z pierogów ruskich.

Mój farsz z pierogów ruskich jako kotlet Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mój farsz z pierogów ruskich jako kotlet

 

Sposób przygotowania:

Mój farsz z pierogów ruskich jako kotlet
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebule obrać i pokroic w drobną kostke, na 2 łyżkach margaryny usmażyć na złoty kolor. Wymieszać w dużej misce ziemniaki, twaróg oraz podsmażoną cebulkę, doprawić solą,pieprzem mielonym oraz pieprzem ziołowym. Z przygotowanego farszu wyporcjować kotleciki i panierować je w rozbitym jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Mój farsz z pierogów ruskich jako kotlet
Uformowane w małe kotleciki czekają na smazenie.

Tagi:

jajko tarta jajka