kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Fasola biała po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie.

Fasola biała po amerykańsku

Składniki:

Fasola biała po amerykańsku

 

  • fasola biała 250 g
  • boczek wędzony 100 g
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • cebula 2 szt
  • papryka mielona do smaku

Sposób przygotowania:

Fasola biała po amerykańsku
Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z fasolą, koncentratem pomidorowym i przyprawami; chwilę poddusić i doprawić.