Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasola po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Typowe meksykańskie danie

Fasola po meksykańsku

Składniki:

Fasola po meksykańsku

 

  • 40 dag suchej czerwonej fasoli
  • 4 papryczki chili
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki smalcu wieprzowego
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Fasola po meksykańsku
Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Papryczki chili drobno posiekać (wraz z nasionami). W rondlu rozgrzać smalec. Wrzucić cebulę i posiekaną papryczkę. Smażyć ok 3 min. Dodać ugotowaną fasolę. Dokładnie wymieszać. Danie podawać gorące.