ANETTE

ANETTE

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Fasola w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna fasolka, świetna na obiad i kolację

Fasola w sosie pomidorowym

Składniki:

Fasola w sosie pomidorowym

 

  • 0,5 kg - fasola Jaś,
  • 0,5 kg - kiełbasa,
  • 3 szt - cebula,
  • 5 łyżek - koncentrat pomidorowy,
  • majeranek, sól, pieprz,

 

Sposób przygotowania:

Fasola w sosie pomidorowym
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia zalać wodą i zagotować na małym ogniu. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i razem smażyć przez ok. 10 min. Podsmażoną cebulę i kiełbasę przełożyć do garnka z fasolą. Gotować do momentu aż fasola będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.