anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Fasolka domowa Ani

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasolka zawiera wiele witamin, magnezu oraz wapnia i fosforu, wpływa doskonałe na cały organizm polecam.

Fasolka domowa Ani

Składniki:

Fasolka domowa Ani

 

  • 2 l wody
  • 200-300 g fasolki perełki
  • 700 g mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 ziel angielskich
  • 1 listkek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Fasolka domowa Ani
Fasolkę umyć i zalać wodą na około 5 godzin aby można bylo ją szybciej ugotować.

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę dodać namoczoną odcedzoną fasolę oraz mięso. Dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek ziele angielskie listek laurowy i gotować na małym ogniu około 1 godziny.

Pomieszać w tym czasie kilka razy doprawić do smaku. Dodać przecier pomidorowy oraz mąkę dokładnie wymieszaną ze śmietaną i zagotować.

Tagi:

mięso fasolka