Sposób przygotowania:
Fasolka domowa Ani
Fasolkę umyć i zalać wodą na około 5 godzin aby można bylo ją szybciej ugotować.
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę dodać namoczoną odcedzoną fasolę oraz mięso. Dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek ziele angielskie listek laurowy i gotować na małym ogniu około 1 godziny.
Pomieszać w tym czasie kilka razy doprawić do smaku. Dodać przecier pomidorowy oraz mąkę dokładnie wymieszaną ze śmietaną i zagotować.
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę dodać namoczoną odcedzoną fasolę oraz mięso. Dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek ziele angielskie listek laurowy i gotować na małym ogniu około 1 godziny.
Pomieszać w tym czasie kilka razy doprawić do smaku. Dodać przecier pomidorowy oraz mąkę dokładnie wymieszaną ze śmietaną i zagotować.
Blendi