Sposób przygotowania:
Fasolka mamut z bazyliowym pesto
Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do garnka z gotującą się i osoloną wodą. Gotować około 5 minut, aby była al dente, a nie rozgotowana. Odcedzić, wymieszać z łyżką oliwy z oliwek. Rozłożyć na talerzach dodając po łyżce pesto.
Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni i posypać nimi fasolkę.
*Przepis na Pesto: https://gotujmy.pl/pesto-z-bazylii-ze-slonecznikiem,przepisy-kuchnia-wloska-przepis,104542.html
Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni i posypać nimi fasolkę.
*Przepis na Pesto: https://gotujmy.pl/pesto-z-bazylii-ze-slonecznikiem,przepisy-kuchnia-wloska-przepis,104542.html