zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Fasolka na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Fasolka na zimowe dni...........

Fasolka na zimę

Składniki:

Fasolka na zimę

 

Sposób przygotowania:

Fasolka na zimę
Z wszystkich strąków fasoli odciąć końcówki i umyć fasolkę. Wrzucić do odpowiedniego do ilości fasoli garnka, zalać zimną wodą tak aby była przykryta. Dodać sól i cukier, włączyć gaz i gotować fasolę 5 minut od zagotowania. Po tym czasie zlać wodę do innego naczynia i przestudzić fasolkę ( nie będziemy parzyć sobie rąk wkładając ją do słoików ). Przestudzoną fasolkę upychać do wcześniej przygotowanych słoików, zalać wodą z gotowania się fasoli, zakręcić słoiki. Pasteryzować 15 minut, wyłączyć gaz i zostawić słoiki w garnku. Następnego dnia o tej samej porze wznowić pasteryzację i pasteryzować słoiki z fasolką jeszcze 5-10 minut.

Tagi:

fasolka