Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę dzień wcześniej namoczyć,najlepiej zostawić ją na noc.Na następny dzień żeberka wkładamy do garnka ,dodajemy fasolkę i zalewamy wodą i gotujemy aż fasolka będzie miękka (może to być nawet ok.1 godz.) W tym czasie kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podpiekamy na patelni na złoty kolor.Marchewkę obieramy i kroimy w talarki.Gdy fasolka będzie już miękka wyciągamy żeberka i dodajemy marchewkę i kiełbasę z boczkiem,oraz przecier pomidorowy,wedle uznania-dla koloru.Nadal gotujemy.Robimy zasmażkę: margarynę roztapiamy ,dodajemy mąkę i rumienimy ciągle mieszając,gdy już będzie gotowa dolewamy troszkę wywaru i mieszamy ,zasmażkę wlewamy do fasolki ciągle mieszając.Doprawiamy do smaku majerankiem,papryka,pieprzem ,magi wpłynie i vegetą.Życzę smacznego. Jeżeli ktoś lubi troszkę gęściejszą fasolkę to można ją jeszcze zagęścić wodą z mąką.