Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku z mięsem i czarnym ryżem
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone.
Kiedy będzie już lekko przyrumienione dodajemy cebulę i przeciśnięty czosnek. Wlewamy fasolkę i dusimy przez kilkanaście minut.
Doprawiamy przecierem pomidorowym i solą. Pod koniec dodajemy poszatkowaną bazylię. Gotową podajemy z ugotowanym czarnym ryżem ewentualnie startym parmezanem.
Danie jest pożywne i smaczne. Fasolka z puszki jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam ryżem.
Kiedy będzie już lekko przyrumienione dodajemy cebulę i przeciśnięty czosnek. Wlewamy fasolkę i dusimy przez kilkanaście minut.
Doprawiamy przecierem pomidorowym i solą. Pod koniec dodajemy poszatkowaną bazylię. Gotową podajemy z ugotowanym czarnym ryżem ewentualnie startym parmezanem.
Danie jest pożywne i smaczne. Fasolka z puszki jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam ryżem.