Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Fasolka po bretońsku z mięsem na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Warto przygotować tę potrawę, bo jest przepyszna. Polecam!!!

Fasolka po bretońsku z mięsem na ostro

Składniki:

Fasolka po bretońsku z mięsem na ostro

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z mięsem na ostro
1. Fasolę oraz mięso przekładam do garnka. Zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę ostrą mieloną. Gotuję na małym ogniu około godziny.

2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do fasoli. Ugotowane mięso wyjmuję, kroję w kostkę i podsmażam na oliwie. Dodaję z powrotem do fasoli. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Pomidory kroję w ósemki. Warzywa dodaję do fasoli. Gotuję około 15 minut.

3. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Zasmażkę oraz koncentrat pomidorowy dodaję do fasoli. Gotuję 5 minut. Fasolę doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz pieprzem cayenne.