MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki , smaczny i zdrowy dodatek do mięsa z grilla.

Fasolka szparagowa  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa
Fasolkę opłukujemy i przekładamy do wkładu do gotowania na parze.Fasolkę gotujemy około 7-10 minut , al dente.Odstawiamy wkład z fasolką do lekkiego ostudzenia.Ciepłą wsypujemy do salaterki i dodajemy sól, pieprz, czosnek wcześniej obrany i pokrojony w plasterki.Wlewamy oliwę i dokładnie wszystko mieszamy. Fasolkę posypujemy koperkiem . Podajemy na ciepło lub na zimno .
Fasolka szparagowa
Fasolkę opłukujemy i układamy na wkładzie do gotowania na parze.
Fasolka szparagowa
Ugotowaną fasolkę studzimy w wkładzie ,wkładajac go do zlewu.
Fasolka szparagowa
Podstawowym dodatkiem , który dodajemy jest smaczna oliwa z oliwek.
Fasolka szparagowa
Do fasolki dodajemy czosnek, oliwę, sol i pieprz.