p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą w sosie pomidorowym

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą

 

  • Składniki:

 

  • 1 kg fasolka szparagowa żólta zielo,
  • 25 dag kurek,
  • 1 szt kiełbasa podwawelska,
  • 1 op koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżeczkę cukier,
  • 1 szt. cebula,
  • 1 szt. kostka warzywna,
  • do smaku sól pieprz,
  • 1 łyżka olej rzepakowy

 

Sposób przygotowania:

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą
Umytą i oczyszczoną, pokrojoną w 3 cm kawałki fasolkę, zalać wrzątkiem, aby fasolka była lekko przykryta, dodać kostkę warzywną i gotować około 10 minut, dodać oczyszczone kurki i gotować dalsze 10 minut. W między czasie na łyżce oleju rzepakowego usmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę wraz cebulą, następnie dodać koncentrat pomidorowy, dodać cukier (jak dla kogoś za kwaśne można dodać więcej) wraz sola i pieprzem i lekko poddusić, wszystko dodać do fasolki z kurkami, dusić jeszcze trochę aż sos zgęstnieje
fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą
Etap 1
fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą
Etap 2
fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą
Etap 3
fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą
Etap 4