syniczka

syniczka

Kucharz
[Przepisów: 14]

fasolka szparagowa a la po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki obiad, lub kolacja

fasolka szparagowa  a la po bretońsku

Składniki:

fasolka szparagowa a la po bretońsku

 

  • dla 3 osób
  • 30 dkg fasolki szparagowej - najlepsza jest ta szeroka maślana
  • 3 parówki
  • przecier pomidorowy
  • mąka, olej, sól, pieprz, sproszkowana papryka

Sposób przygotowania:

fasolka szparagowa a la po bretońsku
Fasolkę pokroić, obgotować.w niewielkiej ilości wody.
Parówki pokroić w plasterki. Dodać parówki do fasolki, dać przecier pomidorowy, oprószyć mąką, kapnąć trochę oleju.
Przyprawić do smaku.
Smaczniejsze jest jak chwilkę postoi pod przykryciem.