misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Fasolka szparagowa duszona z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolkę szparagową duszoną z jajkiem podawać jak jarzynę do obiadu.

Fasolka szparagowa duszona z jajkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa duszona z jajkiem

 

  • 0,5 kg świeżej fasolki szparagowej
  • 200 ml zsiadłego mleka
  • 1 żółtko
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • ocet jabłeczny

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa duszona z jajkiem
Fasolkę połamać na kawałki i dusić w takiej ilości wody, przykryła ją na dwa palce. Następnie posolić i zalać zsiadłym mlekiem zmieszanym z żółtkiem. Całość zagotować i posypać posiekaną pietruszką. Można dodać również troszkę octu jabłecznego.