eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Fasolka szparagowa Eli w słoikach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny dodatek do zimowych obiadów.

Fasolka szparagowa Eli w słoikach

Składniki:

Fasolka szparagowa Eli w słoikach

 

 

  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa Eli w słoikach
Fasolę dokładnie umyć,odciąć końcówki i usunąć włókna.Fasolkę włożyć do wrzątku z solą,cukrem(do smaku) i ugotować na pół miękko.Wkładać fasolkę pionowo do słoików.Do zalewy z gotowania fasolki dodać kwasek cytrynowy(na każdy litr 1/4 płaskiej łyżeczki).Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić szczelnie i pasteryzować(woda ma lekko pyrkać) 1 godzinę.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 1 godzinę.Przechowywać w chłodnej piwnicy.Smacznego!