zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Fasolka szparagowa pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna sałatka ze zdrową fasolką.

Fasolka szparagowa pod beszamelem

Składniki:

Fasolka szparagowa pod beszamelem

 

  • fasolki szparagowej, 1 szklanka mleka, 2 łyżki mąki, 10 dag żółtego sera, 2 jajka, 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa pod beszamelem
Fasolkę umyć, pozbawić włókien, ugotować, osączyć. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, zagotować, ostudzić. Sos doprawić do smaku, wymieszać z rozkłóconymi jajkami. Do sosu dodać pokrojone strąki fasolki, wymieszać, wyłożyć do naczynia, posypać startym żółtym serem, zapiec. Smacznego