Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Fasolka szparagowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolkę szparagową przeważnie przygotowujemy z bułką tartą, dziś proponuję fasolkę szparagową o bardziej wyrazistym smaku, smak podkreślimy dodając do sosu musztardę oraz czosnek.

Fasolka szparagowa z czosnkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z czosnkiem

I

Fasolka szparagowa z czosnkiem

1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewam wodę, a fasolkę przekładam do miski.
2. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, czosnek obrany, przeciśnięty przez praskę, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszam i polewam sosem fasolkę, ponownie delikatnie mieszam.

II

3. Fasolkę układam na półmisku.
4. Ser feta kroję w kostkę, układam na wierzchu fasolki.
5. Gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.