Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z fasolką szparagową i porem
Płaty śledziowe zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Zmieniamy wodę i znów moczymy godzinę. Następnie kroimy je w paski.
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, a następnie kroimy na kawałki.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy groszek odsączony z zalewy oraz pokrojone w kostkę ogórki. Mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt z majonezem i pieprzem, a następnie łączymy sałatkę z sosem.
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, a następnie kroimy na kawałki.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy groszek odsączony z zalewy oraz pokrojone w kostkę ogórki. Mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt z majonezem i pieprzem, a następnie łączymy sałatkę z sosem.