Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym,

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

lekka fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym,

Składniki:

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym,

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym,
Odcinamy od fasolki końcówki ostrym nożem. Fasolkę szparagową opłukujemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Solimy. Odcedzamy. Gdy fasolka ostygła, kroimy ją na kawałki. Cebulę obieramy, myjemy. Kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, szklimy na maśle. Dodajemy powoli przecier pomidorowy wraz z mąką pszenną. Chwilę gotujemy. Dodajemy ostygniętą fasolkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną bazylią.