Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała. Dodajemy fasolkę, mieszamy.
Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała. Dodajemy fasolkę, mieszamy.
Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku.
Jagodowa