Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka szparagowa w sosie z pomidorami i wędzonym boczkiem to smaczny dodatek na ciepło do dania z mięsem.

Fasolka szparagowa z sosie

Składniki:

Fasolka szparagowa z sosie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z sosie
Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć przez kilka minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, połączyć z cebulą i boczkiem, oprószyć mąką, wymieszać. Wlać bulion, dodać ugotowaną fasolkę i poddusić przez kilka minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.