Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2824]

Fasolka szparagowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka szparagowa z czosnkiem to smaczne połączenie.

Fasolka szparagowa z czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa z czosnkiem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z czosnkiem
Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekany czosnek, pokrojonego w krążki pora i w słupki warzywa. Wlać pół szklanki wody, dodać surowe masło i dusić pod przykryciem do miękkości. Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, osączyć, pokroić na kawałki. Połączyć z miękkimi warzywami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko razem przez chwilę podsmażyć. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.
Fasolka szparagowa z czosnkiem
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone warzywa
Fasolka szparagowa z czosnkiem
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie
Fasolka szparagowa z czosnkiem
Do miękkich warzyw dodać fasolkę i doprawić do smaku