Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z czosnkiem
Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekany czosnek, pokrojonego w krążki pora i w słupki warzywa. Wlać pół szklanki wody, dodać surowe masło i dusić pod przykryciem do miękkości. Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, osączyć, pokroić na kawałki. Połączyć z miękkimi warzywami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko razem przez chwilę podsmażyć. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.
![Fasolka szparagowa z czosnkiem Fasolka szparagowa z czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-czosnkiem-235809.jpg)
![Fasolka szparagowa z czosnkiem Fasolka szparagowa z czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-czosnkiem-235810.jpg)
![Fasolka szparagowa z czosnkiem Fasolka szparagowa z czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-czosnkiem-235811.jpg)